vasárnap, július 11, 2010

Stormy Night(ari kis mese)


Arashi no Yoru ni (feliratos)




Cím: Stormy Night

Tartalom:

Mei, a kisgida még kiskorában elveszíti édesanyját, akit a farkasok ölnek meg. Ezután nagyanyjához kerül. Kedves kecskefiúvá cseperedve egy viharos éjszaka elszakad barátaitól, és az eső elől egy kis kalyibában keres menedéket.

Sötét is van, meg az orra is be van dugulva, szóval nem érzi magát valami kellemesen, mikor egy újabb vendég érkezik. Ő Gabu, a farkas. De mint mondtam, sötét van, így nem is látják egymást, és mivel farkaskoma is náthás, ő sem érzi meg a gida illatát. Így aztán mind a ketten kissé tévedésben maradva – Mei azt hiszi, egy kecskével, Gabu pedig azt, hogy egy farkassal beszélget – nagyon jól megértik egymást. Olyannyira, hogy másnapra találkozót beszélnek meg.

És másnap… hát igen, nem kicsit lepődnek meg. De az első sokk után eldöntik, hogy fittyet hányva a szabályoknak, barátok lesznek. Vajon életben maradhat-e a barátságuk egy szabályokkal körülvett világban? Vajon Gabu levetkőzi-e farkas voltát, és életben hagyja barátját? És mit szólnak ehhez a többiek, farkasok, kecskék, erdőlakó állatok?
Meg kell nézni, és kiderül.

Nekem nagyon tetszett a történet. Első olvasásra talán egy újabb “gyerekmesének” tűnik, de ne essünk ebbe a tévhitbe. Nagyon sok mai társadalmi problémát mutat be nekünk az anime a két állaton keresztül: barátság, tolerancia vagy éppen annak hiánya, büszkeség, becsület, kitaszítottság, gonoszság. Szóval elég sok minden kerül felszínre, csak a képek mögé kell látni. A zenéje kellemes, a grafiáka meg érdekes, de nem csúnya. Tényleg csak ajánlani tudom a megnézését.

Felirat:

http://data.hu/get/932087/Stormy_Night_v2.zip.html

Letöltés:

http://www.megaupload.com/?d=Q4U701SL

Csizmás Kandúr-A klasszikus(letöltős mese)


Csizmás Kandúr-A klasszikus
(Nagagutsu o haita neko)
színes, japán animációs film, 80 perc, 1969

rendező: Fred Ladd, Kimio Yabuki
író: Charles Perrault
forgatókönyvíró: Hisashi Inoue, Morihisa Yamamoto
zeneszerző: Seiichiro Uno
producer: Hiroshi Okawa, Salvatore Billitteri

szereplő(k):
Susumu Ishikawa
Toshiko Fujita
Rumi Sakakibara
Asao Koike

Pero, a kardforgató muskétás macska szökésben van! Főbenjáró bűnt követett el: egereket mentett meg a biztos haláltól. Nyomába ered három ügyetlen rendőr macska, akik mindent megtesznek, hogy Perora lesújtson a törvény. Menekülés közben Pero rábukkan egy szegény sorsú kisfiúra, Pierre-re, akivel rosszul bánik két kapzsi és önző testvére. Pero rábeszéli Pierre-t, hogy jobb, ha hátrahagyja keserves életét. A páros közösen indul tovább, amikor hírt kapnak a kastélyból: a király férjet keres a gyönyörű lányának, Rose hercegnőnek. Pierre enged Pero unszolásának, hogy hercegnek adva ki magát, megpróbálja elhódítani a hercegnőt. A gonosz Lucifer azonban keresztül húzza tervüket, amikor elrabolja Rose-t! Pero és Pierre útnak indul Lucifer kastélyához, hogy megmentsék a szépséges hercegnőt. Csizmás kandúr története Lucifer kastélyának lépcsőjén ér véget egy izgalmas harci jelentettel.

Letöltés:

http://rapidshare.com/files/31688891/Csizm_s_Kand_r.sfv

http://rapidshare.com/files/31698169/Csizmas_Kandur.part1.rar

http://rapidshare.com/files/31707348/Csizmas_Kandur.part2.rar

http://rapidshare.com/files/31715053/Csizmas_Kandur.part3.rar

http://rapidshare.com/files/31722837/Csizmas_Kandur.part4.rar

http://rapidshare.com/files/31729341/Csizmas_Kandur.part5.rar

http://rapidshare.com/files/31734674/Csizmas_Kandur.part6.rar

http://rapidshare.com/files/31735245/Csizmas_Kandur.part7.rar